Lumotussa Puutarhassani kasvatan erilaisia vihanneksia ja yrttejä. Olen ottanut käytännön yhdistellä vihanneksia, yrttejä, mansikkaa ym syötävää ja kaunista myös kukkapenkkeihin ja istutuksiin. Asiakkaille piirrrän myös ehdotusta moisesta silloin, kun on vaikkapa tilaa rajallisesti ja halutaan kuitenkin saada puutarhsasta niin huvia kuin hyötyä. Toimii!P8172221.jpg

Lempisatuni lapsuudessa (ja edelleen) on Tuhkimo. Muistathan sadun Tuhkimosta, jolle hyvät haltiattaret yhdellä taikasauvan heilautuksella loihtivat kurpitsasta vaunut, joita valkoiset hevoset vetivät.. Aina kun näen kurpitsan, tuo satu palautuu mieleeni. Ihansa Cinderella jolle lopulta kävi hyvin niinkuin hyvissä saduissa tapahtuu.. tässä kurpitsaa laitettu lehtikompostin reunamalle kasvamaan, kurpitsa on mitä parhainta säilöntään ja lajikkeita on lukuisia..Halloweenkin lähestyy.. kurpitsalla on myös mitä kaunein kukinta!

P7230346.jpg

Tämä avomaankurkkupenkki on toteutettu liljapenkin reunamalle. Toimii kauniina maanpeittokasvustona ja vaikkapa lapsiperheissä mukava yllätys käydä kurkkimassa onko uutta purtavaa kasvanut.. myös puutarhamansikkaa laitan usein istutusten reunamille, on kaunis kaikissa kasvuvaiheissaan, peittää maata tehokkaasti ja antaa kaiken lisäksi satoa (luomua)

P8131617.jpg